Coş

Nu există produse adăugate.

By Ionela Bran Despre noi

Atelier de ii tradiționale și creație vestimentară

În atelierul nostru, nu coasem doar ie și haine cu inspirație tradițională, ci readucem la viață o parte din spiritul nostru național. Fiecare creație din portul nostru iți aduce amintiri și tradiții păstrate cu sfințenie din generație în generație.

Te așteptăm să călătorim împreună în trecutul și prezentul nostru cultural, prin creațiile noastre vestimentare unice. Fiecare ie tradițională, fiecare cusătură este realizată cu migală și măiestrie, fiecare broderie are o poveste de spus, iar fiecare model îmbrățișează o parte din bogata noastră istorie culturală.

By Ionela Bran Despre noi

By Ionela Bran

By Ionela Bran este un atelier de creație vestimentară tradițional-modernă creat în 2015 de Ionela Bran (Bangălă), o artistă și interpretă de muzică populară din zona Branului, județul Brașov.

Ionela Bran este omul care se lasă condus de pasiunea sa pentru tradițiile românești, de aceea a studiat Etnologia încă din facultate, iar recent a absolvit și susținut teza de doctorat în Etnologie. Cea mai mare dorința a Ionelei? Nu doar să ducă tradițiile țării mai departe noii generații, ci să insufle acesteia aceeași iubire arzătoare, aceeași bucurie de a fi român, pe care ea însăși o are.

Interviu pentru newsbv.ro cu Ionela Bran

“Născută în satul Cheia, pe meleagurile brănene, de mică am fost atrasă de tradițiile satului de munte, de tradițiile populare, de jocul strămoșesc și de doinele și cântecele zise cu dor și patimă de femei în șezători și în muncile de zi cu zi.

Am moștenit dragostea de cusut și țesut de la bunici. Bunica și străbunica din partea mamei erau cunoscute pentru că coseau cele mai frumoase ii din zona Branului. Astfel că, din școala primară am învățat să mânuiesc acul pentru a coase mici modele pentru hainele păpușilor și mai târziu și pentru mine. De la bunica din partea tatălui am învățat cum să pun ițele pe război și să țes pânzătură sau covoare. Dragostea de folclor am reușit să o desăvârșesc pe băncile facultății de Sociologie-Etnologie a Universității Lucian Blaga din Sibiu, și mai târziu la secția canto popular a Școlii populare de arte Tiberiu Brediceanu din Brașov.”

By Ionela Bran Despre noi

Ia cu altiță, piesă a patrimoniului Unesco

Ia sau cămașa cu altiță și-a castigat locul atât în inimile românilor cât și în patrimoniul Unesco. Noi, în atelierul nostru din Bran, creăm ii, catrințe, sumane și alte articole vestimentare moderne, îmbogățite cu elemente tradiționale, pentru a demonstra că tradiția poate fi la fel de "fashion" și "fashionable" ca oricare altă tendință. Scopul nostru este să nu uităm niciodată cine suntem: ROMÂNI, și să cultivăm dragostea pentru identitatea noastră culturală.

Ne mândrim cu faptul că fiecare produs creat în atelierul nostru este o creație vestimentară unică, confecționată cu grijă și atenție la detalii. Fiecare cusătură, fiecare broderie, păstrează amprenta tradiției românești autentice și este realizată cu pasiune și pricepere de Ionela Bran și de artizani locali.

By Ionela Bran Despre noi

Descoperă eleganța tradiției

Pe lângă ie și costume naționale, suntem bucuroși să iți oferim creații vestimentare cu elemente tradiționale, inclusiv rochii de mireasă. Acestea sunt o combinație perfectă între eleganța unei mirese moderne și rafinamentul tradițiilor românești. Te ajutăm să strălucesti în ziua cea mare într-o rochie unică și memorabilă, tailor made.

Te invităm să descoperi în atelierul nostru piese unice, cusute cu atenție la detalii și îmbogățite cu elemente tradiționale autentice. Pentru femei, bărbati sau copii , vei găsi în colecția noastră ii și costume naționale care te reprezintă și să te îmbrace cu eleganță și un strop de tradiție. Fiecare articol este o invitație la a îmbrăca cu mândrie identitatea românească.

Creații cu originalitate și personalitate

Fiecare ie sau cămașă cusută are o poveste de spus. Ne inspirăm din bogata noastră cultură și aducem în lumina zilei elemente tradiționale, transformându-le în creații deosebite. De la rochii, fuste cu croi clasic până la topuri structurate și accesorii sofisticate, fiecare piesă este gândită pentru a sublinia eleganța și atitudinea purtătorului.

Creațiile noastre au un design care iți permite să iți exprimi personalitatea și valorile cu fiecare detaliu. Cu fiecare creație unică, aducem un omagiu tradiției, iți îmbogățim garderoba cu piese de colecție și iți oferim o modalitate de a te conecta la moștenirea culturală a României.

Îmbogățește-ți garderoba!